Airedale Terrier Kennel "Of Dustmountain"
Welkom
Ouders pups 2 dec.
Motivatie
multi CH. Navigator
Bezinning
Opvallend
Samen sterk
Onze Honden
De Ooievaar
Airedale terrier
Showbeleving
Fotoalbum
Links
Gastenboek
25 jaar 2e generatie

KENNELNAAM "OF DUSTMOUNTAIN"

De kennelnaam "of Dustmountain" is door ons aangevraagd na de aanschaf van ons eerste Airedale teefje.

Dit teefje "Ezra" kwam januari 1993 bij ons in huis en na eerst met haar te hebben geshowd kwam in 1995 de wens om zelf een nestje te fokken. Dit kan zonder kennelnaam, maar voor de herkenbaarheid is een eigen kennelnaam wel zo leuk.

Ook werd de cursus Kynologische Kennis (KK1) succesvol afgerond.

Eerder, in 1988 hadden wij onze eerste Airedale terrier genaamd "Stef" gekocht. Met deze hond maakte ik kennis met de hondensport in al zijn facetten. De successen op het showvlak maakten dat ik mij concentreerde op het gebied van showen, trimmen en pas later ook het fokken op beperkte schaal.

De keuze om te fokken werd mij al snel opgelegd want onze eerste Airedale "Stef"is slechts 3 jaar oud geworden. Zonder Airedale was het landelijke wonen niet meer hetzelfde. Vandaar dat al snel de aanschaf van "Ezra" volgde. 

20 juni 1995 was de datum dat wij voor het eerst een pasgeboren pup in onze handen hadden , wij hebben sinds die tijd regelmatig een nestje gefokt.De ouderdieren hebben dan eerst 2 jaar geshowd waarna ze 2 keer of bij hoge uitzondering 3 keer een nestje krijgen.

De kennelnaam of "Dustmountain" is voor de hand liggend wanneer je Stofbergen heet, de "s" die de meervoud aangeeft heb ik voor het fonetische aspect weggelaten. Hiermee staat de naam wel haaks op de plek waar we wonen. Nieuwerkerk aan den IJssel ligt namelijk in het laagst gelegen en natste deel van Nederland. Het dwarsprofiel van de IJsseldijk heb ik als logolijn op mijn trimkoffer geplakt en is voor mij de "mountain" in onze naam. Dat klinkt allemaal logisch toch.

Degene die de afgelopen jaren een pup bij ons hebben gekocht, of regelmatige bezoekers van ATCN evenementen weten inmiddels op welke wijze wij met onze hobby omgaan. Ook aan andere airedale baasjes heb ik support gegeven, dit met plezier en ook met succes. De hondenhobby is een hobby met gevoel, waar eerder ons hele gezin bij betrokken was. tja...inmiddels ben ik opa hond. Met een bepaalde visie pups fokken en opvoeden klinkt ons te zakelijk, het is een hobby waarbij je door je te richten op het dier,  kennis maakt met heel veel mensen.

Het moederen, socialiseren maar ook het ontvangen en begeleiden van mensen is iets waar Wil, mijn vrouw zich vooral mee bezig houdt. Dit alles bepaald een groot deel van ons leven, het is dan ook goed dat er "Of Dustmountain"achter staat.

                                                                                     

 

Top
Airedale Terrier Kennel "Of Dustmountain"